Bahan-bahannya:-
(untuk kulit)
125 gram butter
60 gram gula aising
1 biji telur
250 gram tepung gandum
1/2 sudu teh esen vanilla
(untuk inti)
250 gram krim keju
50 gram mentega
60 gram gula castor
1 biji telur ayam
8 gram krim segar
Cara buat kulit:-
Pukul mentega dengan gula aising dan vanilla hingga kumbang. Kemudian masukkan tepung sedikit demi sedikit dan uli sampai jadi doh. Selepas itu canai ikut acuan. Bakar dulu dalam masa 20 minit sampai warna menjadi kuning
Cara buat inti:-
Pukul keju dan mentega hingga kembang, masukkan telur dan krim segar serta gula castor, pukul hingga sebati. Selepas itu tuang dalam kulit dan hiaskan dengan blueberi/coklat cip.Dibakar selama 5 minit.Sejukkan sebelum dihidang. Proses membakar bergantung kepada saiz acuan, dari segi masa dan suhu.
No comments:
Post a Comment